Bliv mentor

Hvis du har lyst til at dele dine erfaringer, udvide dit netværk og gøre en forskel for andre, så opret dig som frivillig mentor hos os! Vi tror på, at du kan blive en god mentor og at der findes mange som kan få gavn af netop din livserfaring og vejledning. Læs med nedenfor for at få et større indblik i rollen som mentor.

Rollen som mentor

Som mentor er du en betroet sparringspartner, der vejleder en anden ofte yngre person. Mentor er en person der giver gode råd og overvejelser med på vejen ud fra egen erfaring i erhvervslivet. Normalt bruges mentoren som sparringspartner i samtaler om f.eks. faglige forhold eller karrieremæssige spørgsmål. Det kan dreje sig om problemstillinger på arbejdet, det næste karriereskridt, konfliktløsning mv. Det er frivilligt og med en høj grad af selvstændighed at være mentor på vores platform. Vi blander os ikke i hvem du skal være mentor for eller hvordan dit mentorforløb skal se ud. Dog hjælper vi meget gerne undervejs og tilbyder en række workshops og vejledninger for at supporte dig.

Hvad kvalificerer en mentor?

Vi har ikke specifikke krav i forhold til alder, beskæftigelse, branche eller antal års erhvervserfaring for at blive mentor hos os. Det vigtigste er, at du har lyst og interesse i at hjælpe andre mennesker og ønsker at gøre en forskel. Et par vejledende punkter til kvaliteter hos en mentor: - Har minimum 3 års erhvervserfaring - Har en stor viden eller er ekspert indenfor et område - Har opnået erfaringer som vedkommende tænker kunne være relevant for andre - Har mod og lyst til at udvikle dig selv og andre

Hvorfor skal man være mentor?

Hos CareerMentor er vi bevidste om din tid, og har taget en masse tiltag for at det skal være nemt for dig at være mentor og dermed finde en passende mentee. Vi tror desuden på at du vil opnå følgende positive kvaliteter og oplevelser: - Styrke dine lederevner - Mulighed for at benytte og teste ledelsesværktøjer og coaching teknikker - Udvide dit netværk og skabe potentielle livslange relationer - Få en stor glæde ved at se andre lykkedes med hjælp fra dine erfaringer - Tilegne dig viden om yngre generationer, deres tanker og udfordringer - Du kan styrke din faglige profil på f.eks. LinkedIn med din mentor rolle - Du kommer til at gøre en reel forskel for andre og mulighed for at "give tilbage" fra alt det du selv har lært af andre Hos CareerMentor vil du løbende modtage henvendelser fra potentielle mentee som vi har matchet til din vurdering. Dog med et begrænset antal anmodninger af gangen. Du kan altid indstille din tilgængelighed hvis du er optaget i andet igangværende forløb eller ønsker en pause i en periode. Efter et endt forløb kan du desuden blive indstillet til årets mentor. Både nominerede og vinderen vil bliver hædret. Vinderen af prisen vil få en officiel overrækkelse og præmier.

Hvordan ser et typisk mentorforløb ud?

Vi blander os ikke i hvem du skal være mentor for eller hvordan dit mentorforløb skal se ud. Både mentor og mentee er fælles om at få etableret rammerne som passer begge parter. Dog forventer vi, at det er mentee som skal tage det primære ansvar og intiativ. Det er mentee som skal sørge for at møde velforberedt op, planlægge møder og lave opfølgning. I bestemmer i fællesskab længden af forløbet samt de antal gange I mødes. Dog ser vi typisk et forløb med følgende rammer til inspiration: - Start med et uforpligtende opstartsmøde for at se hinanden an og bekræft om i er godt match - Aftal et mentorforløb på 6 måneder til en start - Aftal at mødes en gang om måneden eller ad-hoc når mentee føler behov - Evaluer løbende forløbet for at vurdere om det giver mening at fortsætte

Mentors historie

Mød Mogens. Han er en af vores mange frivillige mentorer som har oprettet en mentor-profil hos os og er mentor for flere mentees. Her fortæller han om sin oplevelse, udbytte, motivation og personlige udvikling i sin rolle som mentor.

Mogens W. Brolin IT Engineer

Mentors historie

Tilmeld dig i dag