Bliv mentee

Søger du sparring i din karriere? Har du svært ved at finde den ideelle mentor for dig? Eller ønsker du et overblik over alle de tilgængelige mentorprogrammer i Danmark? Så opret dig som mentee hos os. Vi har gjort det let for dig!

Rollen som mentee

På CareerMentor kan du som mentee nemt finde din ideelle mentor, så i sammen kan indgå i et gensidigt læringsforløb og du kan få værdifuld sparring. En mentee modtager råd og vejledning af en mere erfaren person og kan tale med mentor omkring aktuelle udfordringer, problemstillinger, karrieredrømme, uddannelse og andet relateret til karrieren og arbejdslivet. Som mentee skal du have mod på at udvikle dig selv og respektere mentors tid. Det er frivilligt og båret af en høj grad af selvstændighed at være mentee på CareerMentor. Vi blander os ikke i hvem du skal have som mentor eller hvordan dit mentorforløb skal se ud. Dog hjælper vi meget gerne undervejs og tilbyder en række workshops, vejledninger og support til dig.

Hvordan ser et typisk mentorforløb ud?

Vi blander os ikke i hvem du tænker skal være din mentor eller hvordan dit mentorforløb skal se ud. Både mentor og mentee er fælles om at få etableret rammerne som passer begge parter. Dog forventer vi, at det er mentee som skal tage det primære ansvar og intiativ. Det er mentee som skal sørge for at møde velforberedt op, planlægge møder og lave opfølgning. I bestemmer i fællesskab længden af forløbet samt de antal gange I mødes. Dog ser vi typisk et forløb med følgende rammer til inspiration: - Start med et uforpligtende opstartsmøde for at se hinanden an og bekræft om i er godt match - Aftal et mentorforløb på 6 måneder til en start - Aftal at mødes en gang om måneden eller ad-hoc når mentee føler behov - Evaluer løbende forløbet for at vurdere om det giver mening at fortsætte

Hvad kvalificere en god mentee?

Vi har ikke specifikke krav i forhold til alder, beskæftigelse, branche eller antal års erhvervserfaringer for at blive mentee hos os. Det vigtigste er, at du har lyst og interesse i at få råd og sparring fra andre mennesker og er åben overfor input. Dog forventer vi, at du som mentee vil: - Tage initiativ og række ud til din kommende mentor - Være proaktiv, tage teten, altid være forberedt og topmotiveret til møderne med din mentor - Invitere din mentor til sparring og møder i god tid - Kom med så konkrete emner som muligt og del dem gerne med mentor før et møde, så mentor kan nå at forberede sig - Være god til at følge op på eventuelle aftaler/to-do's efter et møde - Huske også at være kritisk overfor råd eller input fra mentor, i sidste ende er det dig selv der beslutter hvordan du vil gøre brug af den sparring du modtager Husk at du tager noget af det vigtigste fra en mentor, nemlig tid, så derfor husk at vise taknemmelighed overfor din mentor og give løbende feedback til forløbet og til hinanden. Sidst men ikke mindst, husk hyggen og at lære hinanden at kende. Byg en relation og måske en ven for livet.

Mentees historie

Mød Tomas. Han er en af vores mange mentee som har oprettet en mentee-profil hos os. Tomas benytter en mentor til råd og sparring, og her fortæller han om sin oplevelse, udbytte, motivation og personlige udvikling ved at have en mentor.

Tomas Z. Mathiesen Consultant PwC

Mentees historie

Tilmeld dig i dag